Zoete babi/aiam pangang. Benodigdheden voor 3 pers.: (Exacte hoeveelheden naar smaak aanpassen) 400g Rijst 500g Vlees (kip of varken in reepjes of blokjes) 3 uien 1 rode paprika 2 teentjes knoflook 1tl. Sambal Groot blikje tomatenpuree 3el. Ketjap Manis 3el. Tomaten Ketchup half kopje Azijn driekwart kopje Suiker Rijst koken volgens beschrijving op verpakking. Snij de uien en paprika (redelijk grof) en hak de knoflook fijn. Het vlees op hoog vuur kort dichtschroeien in wat olie. Vlees uit de pan scheppen. Ui, paprika en knoflook in de pan en een paar minuten bakken. Daarna sambal en tomatenpuree toevoegen en een paar minuten laten pruttelen. Daarna ketjap, ketchup, azijn en suiker toevoegen en weer aan de kook brengen. Het vlees terug in de pan en het geheel onder regelmatig doorroeren nog een kwartiertje laten pruttelen tot het vlees gaar is. Serveren met bijvoorbeeld Atjar Tjampoer, kroepoek, gebakken uitjes, etc.